Kasper

Kasper är en Karelsk Björnhund som skulle avlivas när Kim tog in honom till sig för 4 år sedan. Kasper funkade inte i jakten, ansåg den förra ägaren och skulle göra sig av med Kasper som då hette Casanova.
Kasper var inte reggad när Kim tog honom och räknas således som en blandras även om båda hans föräldrar var renrasiga Karelska Björnhundar. Men då det inte finns några papper eller stamtavla så blir det ju så. Tyvärr, då många har sagt att Kasper är en sällsynt snyggt tecknad Karelare, så det hade varit roligt att ställa ut Kasper faktiskt. Men även då kunna tävla brukset med honom. Lydnaden tycker inte Kasper är så roligt, men han är faktiskt startklar till lydnadsklass 1, så det är väl mer upp till oss om vi vill tävla med honom, eller om han förblir vår jakt och sällskapshund.

Idag jagar Kasper med Kim och funkar väldigt bra på skogsfågeljakten. 

Kasper är nog världens snällaste Karelare, med sina kloka och mjuka ögon ser han på världen med bara trofasthet och det finns inget ont i denna hund alls. Vad Kasper tog med sig från sitt förra hem vet vi inte riktigt, men man kan bara ana då han hade enorma problem när han kom hem till Kim. Idag är det däremot en helt annan hund.

Han har fostrat Zimba och Pilkku med tålamod och rättvishet.

Kasper är till skillnad från de andra inte alls en matslukare, faktiskt så kan han mycket väl stå över sin morgonmat. Till hans favoritgodis hör vingummi, ahlgrens bilar och all hemlagad mat däremot.

Kasper tycker inte om vatten alls. Han hatar att bada kan man faktiskt säga och regnar det ute så går han helst inte ut alls på promenad. Är det jakt så bryr han sig däremot inte om regn. 

Kasper har många egenheter, men en är att han ska ligga och tvätta ens hår på kvällen innan han hoppar ner på golvet och sover bredvid sin matte. Kasper har även en dans som han kör när han blir väldigt lycklig, vilket är nästan alltid när något händer.


Kasper är också väldigt förälskad i ekorrar och han kan sitta i timmar nedanför ett träd och vifta på svansen och studera dessa små röda lurviga djur uppe i trädkronan.

Man kan bara säga att Kasper är sannerligen en fantastisk hund.